Syksyn tultua myös kansalaisopistot ovat avanneet ovensa - minä ilmoittauduin hetimiten oman kuntani kansalaisopiston viikinkiketju/hopeaketjukurssille. Olen ollut jo aikaisemminkin kiinnostunut hopeketjujen tekemisestä ja oma sahakin on ollut jo ainakin vuoden hankittuna - opettelu on kuitenkin jäänyt, kun on pitänyt yksin ja omin nokin harjoitella. Kurssi tuli siis todella tarpeeseen! Kolmena perjantai-iltana ei tosin kovin monia ketjuja ehtinyt tehdä, mutta kipinä syttyi taas...Nyt kun olisi varaa sijoittaa tuohon hopeaan!

Tässä ainoa kokonaan kurssin aikana valmistunut työ: Oili-ketju 1mm hopealangasta. Haaveissa olisi tehdä tällä samalla mallilla kaulakoru...

993802.jpg

Ja tässä pätkät Romanov- ja Medaljonki-ketjua. Näistä pitäisi tehdä vielä valmiit korut!

993806.jpg

Kukka-riipuksen ohje löytyi netistä. Korvakoruksi tuo tuntuu liian raskaalta 1mm langasta tehtynä, joten tämä kukka päätynee kaulakorun keskipisteeksi.

993809.jpg

Tässä melkein valmiita korvakoruja - koukut vain puuttuvat! Ylhäällä mattoketjua, alarivissä kuningasketjua ja Oili-ketjua.

993813.jpg

Muutakin on tullut tehtyä - lähinnä olen ajatellut tulevia joulumyyjäisiä. Vähän hirvittääkin nuo tulevat joulumyyjäiset lähinnä sen takia, että kiire taas tulee saada valmista aikaan. Tänä vuonna ajattelin panostaa enemmän esillelaittoon ja suunnitelmissa onkin hankkia jonkinlaisia korutelineitä. Tässä muutamia koruja:

Korun idea on tuttu Helmiq-kaupan sivuilta.

993814.jpg

Ja tässä toinen:

993815.jpg

Sinisiä lasihelmiä ja pronssiketjua.

993816.jpg

Ja tässä yksinkertainen - ja ehkä vähän miehekäs? - kaulakoru.

993817.jpg

Tämä koru on vielä hieman keskeneräinen - lukko puuttuu! Vahanauhaan on solmeiltu kulmikkaita lasihelmiä sekä vihertäviä kivihelmiä. Ja apua, nyt tuli muistikatkos! Oliskohan nuo kivet olleet serpentiiniä?!

993818.jpg