Opiskelupaikkani kevätmyyjäiset onnistuivat omalta kohdaltani yli odotusten - yksi syy on tietysti se, ettei juuri muita myyjiä ollut paikalla. Joka tapauksessa korvakorut ja kesäiset kivi- ja simpukankuorikorut tekivät hyvin kauppaansa. Harmi, ettei niistä ole kuvia, sillä kamerani toimii silloin kun haluaa!

Nyt on pitkä kesäloma edessä, joten toivottavasti aikaa on myös helmeilylle. Ensimmäinen lomaviikko on mennyt lähinnä huushollin siivoamisessa ja mattopyykilllä, jossa poltin tietysti nahkani, ja nyt tekee kipeää! Pari kaulakorua on silti valmistunut:

644431.jpg

Osallistuin kimppatilaukseen Helmetissä, ja tilattua tuli mm. betel nut- helmiä FMG:stä. Sanakirjan mukaan ne ovat arekapähkinöitä. Helmet on kaikessa yksinkertaisuudessaan pujotettu puuvillanyöriin ja rannekorun helmet vastaavasti joustolankaan. Tosi simppeliä, mutta ko.settiä olen jo testannut ja ollut tyytyväinen - se on miellyttävän kevyt ja tyyli on sellainen kesäisen safarihenkinen. Kyseisiä helmiä minun piti käyttää jo aiemmin, mutta nuo puuvillanyörit tuottivat hieman päänvaivaa, sillä sopivan kokoista nyöriä mikä mahtuisi helmien läpi, ei tahtonut löytyä. Matkan varrella korun tyylikin ehti muuttua.

644440.jpg

Samaisesta kimppatilauksesta ovat myös nämä valtamerijaspikset. Koru on hirmu pitkä, joten sen voi kietoa kaulaan ainakin kahteen kertaan. Helmet on tässäkin korussa solmittu puuvillanyöriin.

644446.jpg

Tämä koru on tehty tilaustyönä nuorelle neidille. Simpukankuorihelmet on solmittu turkoosin ja limen värisiin nyöreihin. Riipus on tilattu Sayilasta.