Olen ihastunut puuhelmiin! Helmiharrastuksen alussa helmien piti olla kirkkaita ja säihkyviä. Vähän myöhemmin innostuin korukivistä ja simpukankuorihelmistä - näistä tosin pidän edelleenkin! Ja nyt sitten hurahdin puuhelmiin...Vahinko vaan, että Suomen jo useistakin helmikaupoista ei tahdo löytyä pinnaltaan kauniita puuhelmiä - ne ovat yleensä enemmän tai vähemmän rosoisia eivätkä riittävän suuria. Helmimeri myi Kädentaitomessuilla viime syksynä kauniita puuhelmiä, jotka vihdoinkin pääsivät tähän kaulakoruun. Ehkä pitäisi tehdä retki Helmimeren putiikkin, sillä ainakaan nettisivuilta en näitä puuhelmiä löytänyt.  Kuva ei tee oikeutta helmien kauniille pinnalle!

717361.jpg

Outi haastoi blogissaan helmihulluja kertomaan itsestään seitsemän faktaa, joten yritetäänpä:

1. Olin koulussa surkea käsitöissä ja nyt opiskelen tekstiiliartesaaniksi.

2. Hurahdin totaalisesti helmiin ja koruihin kun ostin muutama vuosi sitten Kädentaitomessuilta Helmimeren tee itse-avaimenperäpakkauksen.

3. Rakastan dekkareita! Erityisesti pohjoismaiset dekkaristit ovat suosikkejani.

4. Inhoan puhelimella soittamista. Varsinkin ventovieraalle...

5. Salmiakki on intohimoni - se ei saa olla liian makeaa, vaan sopivan väkevää. Halvan salmiakkisekoitus on mielstäni parasta!

6. Haluaisin oppia virkkaamaan muutakin kuin ketjusilmukoita. Olen yrittänyt, mutta...Aina ne työt jäävät kesken ja intoni hiipuu jo alkumetreillä.

7. Lempivärini on vihreä, myös turkoosi ja musta puhuttelevat. Iän karttuessa myös vaaleanpunaista löytyy vaatekomerostani. Vaaleanpunainen oli väri, jota en voinut sietää vielä kymmenen vuotta sitten...