Helmetti-foorumin galleriassa Castalia esitteli jokin aika sitten aivan valloittavia koruja, joissa hän oli käyttänyt siemenhelmillä päällystettyjä helmiä. Olin ihan myyty! Innostuin hänen koruistaan niin paljon, että oli pakko yrittää tehdä itse jotain vastaavaa. Minulla oli jo valmiina melko vaikuttavan kokoinen siemenhelmivalikoima ja puuhelmiä, joiden ympärille ajattelin oman päällystetyn helmeni rakentaa. Sitten googletin ja googletin, mutta mistään en löytänyt ohjetta. Kuvia löytyi kyllä, ja niitä sitten tihrutin ja yritin lähes salapoliisin tavoin selvittää miten ihanaiset pallukat on tehty.

Ensin yritin päällystää helmen tiilipistolla, mutta ei siitä mitään tullut. Sitten yritin eri kokoisilla helmillä tiilipistoa - tulos oli parempi, mutta ei hyvä. Sitten mieleen tuli peyote-tekniikka, ja jopas alkoi sujua! Käytin pallukoissa kahta eri kokoa siemenhelmiä ja delicoita. Tässä korussa käyttämäni päällystetyt puuhelmet on 15mm, joten pallukoista tuli aika isot. Kaikkeen tähän pähkäilyyn kului useampi päivä ja monta metriä lankaa, mutta olen iloinen siitä, että tuli itse oivallettua jotakin!

Tässä pallukat, olkaa hyvä!

 751808.jpg

Tässä vielä lähikuva päällystetystä helmestä:

751813.jpg

Kaulakorussa on Idän Helmestä ostettuja kuparihelmiä ja kristallihelmiä. Oli muuten ensimmäinen tilaus tästä kaupasta, mutta ei taatusti viimeinen, sillä paketti tuli ihan parissa päivässä ja helmien laatu oli todella hyvä. Lisäksi siellä oli kauniita puuhelmiä, joita tuossa aiemmassa kirjoituksessani Suomen kauppoihin kaipailin!